J2Store Currency

 

O kraju „kraja istorije“

Preporučujem članak o ciklusima u istoriji, objavljenom u časopisu „Arheofutura“ koji je svojevrsna kritika istorijskog koncepta Frensisa Fukujame.

Kao što znate astrologija govori o ciklusima koji imaju različito vremensko trajanje u zavisnosti od planeta i aspekata. Svaki ciklus na neki način ponavlja staru matricu, ali daje i mogućnost razvoja, pa možemo govoriti o spiralnom ponavljanju dogadjaja. Spiralnost je ovde neizbežna, kao što uči indijska duhovna nauka, jer svako novo ponavljanje daje mogućnost daljeg rasta ili samopoznanja, a to važi na individualnom i kolektivnom nivou.

Godina 2020. je vrlo značjna o čemu smo govorili mnogo puta jer se zatvara nekoliko značajnih ciklusa pod uticajem konjunkcija Jupitera, Saturna i Plutona. Pošto se konjunkcije dešavaju u Jarcu, znaku političkih i društvenih struktura, znaku istorije i prošlosti, predlažem da u tom kontekstu pročitate sledeći članak.

Citat: „У овој тачки долазимо до циклизма историјске динамике – циклизма озлоглашеног од стране Фукујаминих демо-либералних присталица. Има ли у сложеном и неисцрпном хаосу безбројних и наизглед неповезаних историјских фрагмената од настнка САД-а до данас неког реда и система? Наравно да има, али те на изглед неухватљиве везе међу њима може похватати само циклизам као основно начело њихове интеграције. Од свог настанка Сједињене Државе су водиле на десетине ратова (практично без прекида), али су само три рата била по последицама кардинална: Амерички рат за независност (1775-1781), Амерички грађански рат (1861-1865) и Други светски рат (1941-1945). Последњи од њих вођен је око 164 године после првог, а други је вођен негде око средине тог периода – између првог и последњег. Да ли је могуће да су, рецимо, толико међусобно различити Амерички грађански рат и америчко ратно ангажовање у Другом светском рату, имали исту историјско-ритмичку матрицу, укључујући у њу и биографско-ритмичке елементе водећих америчких политичких и војних личности? Наравно да је могуће.“

 Ceo članak: http://www.arheofutura.rs/drustvena-teorija/frensis-fukujama-kraj-kraja-istorije/

horoskop 2024 banner
Promena KODA
Partnerske priče
Seminari ličnog razvoja
Astrologija i astropsihologija
Feng Shui konsultacije
Online konsultacije
Blog
Pratite nas na YouTube
Well-Balanced
Pratite nas na Facebook-u
Vežbe, meditacije, afirmacije